CED EARTH, bend koji se preko 25 godina nalazi na samom vrhu heavy metal neba, poznat je po svojim eksplozivnim himnama, prepoznatljivim gitarskim dionicama, zaraznim melodijama kao i strastvenim nastupima.

Priča o Iced Earthu počinje davne 1985. godine u Tampi (Florida, SAD) kada Jon Schaffer osniva bend Purgatory čiji je san bio braniti boje heavy metala u stilu bendova kao sto su Judas Priest, Iron Maiden i Kiss. Godine 1988. mijenjaju ime u Iced Earth i izdaju svoj prvi album, da bi danas, 25 godina nakon toga, ukupno izdali 10 studijskih albuma, nekoliko EP-a i live albuma. Posljednji studijski album je "Dystopia" (2011) i live album "Live in ancient Kurion" (2013).

Bend je u dosadašnjoj karijeri više puta obišao svijet i svirali su na svim većim svjetskim festivalima. Tokom godina, Jon Schaffer se okružio izvrsnim muzičarima koji su mu pomogli ostvariti njegovu muzičku viziju, te nakon godina napornog rada Iced Earth jedna je od najjačih konstanti u heavy metal svijetu

Uz Iced Earth, 26. januara ćemo imati priliku vidjeti i još dva odlična metal benda:

Američki mladi thrasheri WARBRINGER već su jednom nastupali u Sarajevu. Osnovani su 2004. godine, a njihov novi album “IV: Empires Collapse” objavit će Century Media Records 28.10.2013. godine.

ELM STREET dolaze iz daleke Australije i sviraju heavy metal. Dosad su objavili jedan album, “Barbed Wire Metal”, 2011. godineULAZNICE su u slobodnoj prodaji u klubu Sloga, svakim danom od 9 do 17 sati

- EARLY BIRD (limitirane, 50 komada) 36BAM/18€ !!!SOLD OUT!!!
- PRETPRODAJNE ULAZNICE 40BAM/20€
- ULAZNICE NA DAN KONCERTA 50BAM/25€

Rezervacije ulaznica za ljude van Sarajeva (po pretprodajnoj cijeni) na ieulaznice@gmail.com.

E-ulaznice putem www.ticket4you.org sistema

Comments: