Že veste, v kaj se poste našemili za pusta? Imamo predlog: bojevnik ali bojevnica. Na pustno soboto, 1.3.2014, bomo namreč v klubu Gala Hala gostili prvake finskega battle metala Turisas. Skupina, ki so jo v preteklih letih pretresale številne spremembe v zasedbi, je letošnje leto pokočno in zmagoslavno zaznamovala z albumom, preprosto poimenovanim Tourisas2013. Varovanci založbe Century Media se v začetku prihajajočega leta podajajo na evropsko turnejo, v okviru katere se bodo ponovno ustavili tudi pri nas.


Turisas so svoj ugled pridobili z bombastičnimi nastopi in albumi, na katerih so se uspešno izogibali predalčku, v katerega bi jih lahko stlačili kot zgolj folk metal skupino. V njihovi glasbi se čuti primesi simfoničnega metala, proga, punka, death metala in tudi rocka. Finci so izklesali svoj unikaten zvok in postali verjetno najvidnejši predstavnik battle metala. V svoje mojstrstvo na odru vas bodo brez dvoma ponovno prepičali.


Da bo bitka res rohneča in zmaga zagotovljena, so se Turisas ob bok postavili mladi Američani Starkill, ki bodo predstavili svoj prvenec Fires Of Life. S svojo zanimivo izvedbo simfoničnega black death metala bodo sijajen uvod v večer norcev, na dan norcev. Zima bo premagana!

VSTOPNICE:
Predprodaja_
do 31.12.2013 - 18€
od 1.1.2014 - 22€

Comments: