5. 5. je leta 2000 pri marsikateremu opazovalcu naravnih sprememb veljal za dan svetovne kataklizme, saj naj bi se takrat obrnila Zemljina pola in temu primerno bi se zgodil ves hudič. Hudič pa se bo gotovo zgodil 5. 5. 2014, ko opazovalci black metal scene - kaj opazovalci, njeni zvesti akterji, častilci in sledilci - napovedujejo prihod norveških norcev Taake.


Neuničljivi Hoest in njegovi zvesti mračnjaki bodo domači publiki ponovno pokazali, kaj je pravi norveški black metal. Bend, ki je znan po svoji unikatni prezenci, brezkompromisni agresiji, nihilizmu in ekscesih, ob kateri se včasih zamisli še Niklas Kvarforth iz švedskih Shining, je Slovenijo obiskal že nekajkrat. In vedno za seboj pustil trume izmučenih, zadovolj(e)nih in novih koncertov lačnih oboževalcev in oboževalk Taake. To preprosto morate videti in doživeti!


Kot predskupina bodo nastopili domači black metalci Ivje, ki so svojo ledeno vizijo nekoč že uspešno uresničevali, a so potem poniknili - kot ... no, led, zmrzal, sneg spomladi. A v naravi se vse vrača - in ekstremni zimski dogodki niso naključje. In verjemite, da bo 5. 5. izjemno hladen dan.


Nastopili pa bodo tudi domači Gorge of Cerberus, ki predstavljajo nov up domače black metal scene!


TAAKE
https://www.facebook.com/taakeofficial

IVJE
https://www.facebook.com/ivjeband

GORGE OF CERBERUS
https://www.youtube.com/watch?v=B0i31kp7kAM

Comments: