Maj. Ta navihani, divji mesec, ki že skorajda spominja in uteleša začetek poletja, pa čeprav je le-to treba počakati še kak mesec. Maj. Ko ljudje kljub vsemu, kar jih tolče, kar jim teži, kar jih skrbi, hodijo ven in častijo življenje. Ker se prebujajo nove moči in kaj je boljšega ob takem času, kot nastop ameriških heavy metal legend Helstar.


Helstar je ime, ki se na sceni vedno izgovarja z globokim spoštovanjem. Marsikdo jih seveda ne pozna, saj nikoli niso dosegli takšne veljave kot kakšni heavy metal veljaki a la Judas Priest in Iron Maiden ali celo Manowar, so pa vselej prisotni v zapuščini ameriškega metala, ki jo utelešajo še Seven Witches, Vicious Rumors, Pharaoh, Wintersbane in podobni. Helstar so seveda že zadnjih nekaj let izjemno aktivni in v Sloveniji so tudi že bili. Lahko bi uporabili kliše in rekli, da so močnejši kot kadarkoli prej. James Rivera (možakarja tudi poznate po izjemno uspešnem sodelovanju z Metalsteel in projektu Sabbath Judas Sabbath, na sceni pa je stal na mestih vokalistov Vicious Rumors, Agent Steel ipd.) in ekipa bodo pokazali, zakaj je prav ameriški heavy metal tako močan in zlahka parira pristnemu angleškemu. Težki riffi, gromoviti bobni, nesmrtne himne in seveda atmosfera borbe in večne svobode. Helstar!


Sami Helstar bi bili prava poslastica, a užitek bo še večji, ker bodo koncert med drugim odprle domače hudičeve neveste, sukubi slovenske scene, nezakonske hčerke Bobbyja Lieblinga iz Pentagram in utelešenje teme, Mist, ki so zgolj z demotom, ki je ponudil dve pesmi, počasi osvojile svet in se poleg domačih odrov vztrajno približujejo tudi tujim.


Za pika na i pa bodo nastopili še domači Classified, ki bodo brez dvoma ogreli dvorano Orto bara!
Heavy metal dogodek te pomladi ne smete zamuditi!

Vstopnice se da že rezervirat prek www.dirtyskunks.org !
15 eurov z rezervacijo, 18 eurov brez!

HELSTAR
www.helstarmetal.com
www.facebook.com/helstar.metal

MIST
https://www.facebook.com/mist.doom

CLASSIFIED
https://www.facebook.com/pages/Classified-Band/306596719392225

Comments: