adnja leta nas poleg bližajočega se konca šole vedno razveseli tudi dejstvo, da se Gala Hala na Metelkovi spremeni v prizorišče divjanja, norenja in razvrata - pa ne govorimo o zadnjem šolskem plesu tekočega leta, temveč o koncertih modernih metal oz. kar metalcore oziroma deathcore zasedb. V tem času nas vsako leto obišče vsaj ena znamenita metal- ali deathcore skupina, letos pa bodo med drugim prišli tudii We Came As Romans ter Miss May I.

We Came As Romans prihajajo iz ZDA in so, kar se metalcora tiče, bolj melodične, a vsekakor - kar spet velja za metalcore - zelo dinamične sorte. Mladeniči so svojo pot pričeli leta 2005 in do danes izdali dva EP-ja ter kar tri studijske albume, DVD in seveda tudi nekaj spotov. V živo so neustavljiva sila, njihove pesmi so polne nalezljivih vokalnih in kitarskih melodij, težkih ritmov in breakdownov, ki kar kličejo po moshu!
Miss May I tudi prihajajo iz ZDA in so prav tako izdali tri studijske albume, s tem da so njihovo glasbo uporabili tudi v soundtracku za filem Žaga VI ter računalniško igro Saints Row: The Third. In četudi mogoče niste oboževalci tako filma kot igre, boste gotovo noreli na njihovem nastopu. Mladeniči so namreč turnejsko zelo aktivni, njihovi live nastopi pa so, kot se za metalcore bend spodobi, prava bomba energije.

School's out for summer! Summer break-down seveda pričakuje, da se boste sprostili, pustili skrbi in knjige doma ter seveda dali vse od sebe, da se bo tudi letošnji mosherski začetek poletaj v zgodovino zapisal z velikimi črkami. Vstopnice kmalu na voljo

WE CAME AS ROMANS
https://www.facebook.com/wecameasromans

FREE RIDE
https://www.facebook.com/freerideofficial

Comments: