Le kakšen dan preden se bo september dejansko prebarval v oktober, bodo Gala Halo na Metelkovi obiskali Finntroll, ki bodo - kot na ostalih destinacijah te evropske turneje - proslavili 10 let obstoja allbuma Nattfödd.

Se še spomnite Finntroll, ki so konec aprila leta 2004 s svojim divjim nastopom skorajda požgali Gala Halo? Ah, to so bili časi ... Ensiferum so jim bili predskupina, kdo bi si mislil. Kako čas mineva ... No, kot vsaka zasedba, so tudi Finntroll sčasoma postajali odrasla zasedba, drzna tako v glasbi kot pristopu. Kar se je sprva zdelo kot še ena izmed muh enodnevnic skandinavske folk metal scene, se je sčasoma preobrazilo v neverjetno lepega glasbenega metulja. Unikatnega, fascinantnega. Obsedeni z vsem živim - zadnja leta nekako tudi s karnevali, so Finntroll z leti samo pridobili na slavi. V desetih letih smo tako priča izkušeni zasedbi, ki brez težav osvaja svetovne odre, navdušuje množice in izziva tako sebe, kot poslušalce in tiste zagrenjene glasbene ''kritike'', ki folk metal pojmujejo kot Natalijo Verbotten na distorziji.

Ob njih bodo igrali modernejši metalski Danci Hatesphere, ki so povezali thrash, groove, core in še kaj v ubijalsko zmes, katero so predstavili slovenski publiki že večkrat - enkrat na Metalcampu, drugič pred Kreator, tretjič pred Chimairo itd.

Oder Gala Hale pa bodo napadli tudi finski Profane Omen, ki se podobno kot Hatesphere v besedilih ubadajo s tegobami vsakdanjega življenja, kar glasbeno podkrepijo z nasilnim moderno zvenečim, a vseeno zelo melodičnim metalom.

29. 9. v Gala Hali na Metelkovi. Join the party!

http://www.on-parole.com/shop/view/finntroll-hatesphere-profane-omen-ljubljana-29-09-2014-ticket

FINNTROLL
https://www.facebook.com/officialfinntroll

HATESPHERE
https://www.facebook.com/hatesphere666

PROFANE OMEN
https://www.facebook.com/pages/Profane-Omen/42711203429

Comments: