1. oktobra bosta Ljubljano obiskali dve nevihtni fronti - angleški Alestorm in nemški Brainstorm.


Seveda, izraz ''nevihta'' ni tukaj izbran zgolj zaradi imen v izvirniku. Benda sta - dokazano! - v živo enaka mogočni sili narave. Če je prevod besede ''alestorm'' toča, lahko pričakujete prav to - točo spevnih in divjih glasov, točo brzostrelnih bobnov in točo nalezljivih kitarskih linij. Toča je seveda običajno prisotna prav v divjaških nevihtah in zato je to primerno izraz za dogajanje, ki jo bila tako smrtonosno za ladje kot gusar Črnobradec, ki je zgolj ena od tematik, ki jih opisujejo Alestorm, ki se v svojem power metalu osredotočajo - kot legendarni Running Wild - v dobre stare piratske štorije.
Možganska nevihta? Če verjamete nevrobiologom, je dogajanje v možganih lahko tako intenzivno kot tornado najvišje stopnje. In če verjamete ljudem, ki so v živo že videli Brainstorm - in Slovenijo je ta bend obiskal že parkrat -, veste, da je njihova glasba tako intenzivna kot prej opisani fenomen.


Nove pesmi, stare pesmi. Novi člani, stari člani. Novi oboževalci, stari oboževalci. Vsekakor pa bosta nevihti enakopravno zajeli vse prisotne, ki bodo 1. 10. obiskali Gala Halo na Metelkovi.
Kot predskupina bodo nastopili avstralski Troldhaugen in zmagovalci Wacken metal battle - kanadski Crimson Shadows!

ALESTORM
https://www.facebook.com/alestormband

BRAINSTORM
https://www.facebook.com/officialbrainstorm

CRIMSON SHADOWS
https://www.facebook.com/CrimsonShadowsBand

TROLDHAUGEN
https://www.facebook.com/Troldhaugen

 

Comments: