Kino Šiška in KAPA Records najavljata eksplozivno zmes punkrocka, dubstepa, hardcore metala, ambient techna in noisa – adrenalinska koncertna atrakcija Enter Shikari – prvič pri nas! Razbeljeni odsev sedanjega časa – globalizacije in recesije, represije in protestov, trgovine in nadzora, aktivizma in angažiranosti – krik predramljene generacije, soundtrack za mosh pit, plesišče in prve bojne vrste!

 

»Mi smo generacija, ki bo spremenila svet,« pravi vokalist Rou Reynolds. »Več moči imamo kot katera koli generacija pred nami. V naši moči je, da izberemo, ali želimo vztrajati kot vrsta in uspevati, ali dobesedno uničiti vse skupaj. Že zdaj opažamo znake propadanja sveta in prišli smo do točke, ko ga res moramo začeti spreminjati. Ali pa je igre konec.«

 

Zasedba Enter Shikari (ime so si sposodili pri ladji, ki je last Roujevega strica) je nastala leta 2003, ko so aprila v Pioneer Youth Clubu v St. Albansu prvič v živo predstavili svojo edinstveno mešanico hardcore punka in breakbeat techna. Četverica je bila od prvega dne odločena, da bodo vse počeli na svoj način, na način naredi-sam, na pravi način. Med prvo vajo in izidom prvenca Take To The Skies marca 2007 pod lastno znamko Ambush Reality so neštetokrat prekrižarili državo in odigrali približno 600 koncertov, s tem pa na alternativni sceni spodbudili neverjetno pričakovanje. Ko se je Take To The Skies na britanski lestvici albumov kar takoj uvrstil na četrto mesto, je glasbeno industrijo preplavil udarni val – končno se je zgodila revolucija brez predhodnega dovoljenja. Bendov gverilski pristop je kmalu požel nekoliko zapoznelo priznanje – ko je prodaja albuma po vsem svetu presegla 250.000 izvodov, jih je revija NME počastila z nagrado Johna Peela za izvirnost, revijo Kerrang! pa je četverica prepričala, da so jim podelili izjemno želeno nagrado Spirit Of Independence. Junija 2009 je sledil album Commons Dreads, ki je njihovo na novo prebujeno politično in družbeno zavednost izkazoval v udarnih stadionskih himnah, kot so Step Up, Juggernauts, No Sleep Tonight in Solidarity. Sledilo je osemnajst mesecev na poti, ko je bend od Tauntona do Tokia in v vseh večjih mestih vmes bobnal na kup uporniške množice, s čimer se je trdno izoblikoval v enega najboljših live bendov na svetu. Pa nas je že lepo prineslo do sedanjosti in izida albuma A Flash Flood Of Colour.

 

Tretji album zasedbe Enter Shikari, ki sledi kritiško cenjenemu Common Dreads iz leta 2009, so producirali člani benda in Dan Weller (Young Guns, Gallows), snemali so ga maja in junija 2011 v tajskem Bang Sarayju in v Londonu, miksal ga je Mike Fraser (AC/DC, Metallica, Biffy Clyro) v Vancouvru.

 

»Upamo, da bo ljudi pripravil k pogovoru,« pravi Rou, »upamo, da bo spodbujal dialog in razprave. Radi bi, da bi se ljudje počutili poenoteni, opolnomočeni in pozitivno naravnani, da bi deloval kot protiutež vsej negativnosti okrog nas. Ljudje po koncertih prihajajo do nas in nam pripovedujejo, kako jim naša glasba pomaga, kako jim odpira oči za to in ono. In ko dobesedno vidiš, kako pomagaš spreminjati poglede in življenja ljudi, iz tega črpaš samozavest, da vztrajaš naprej. Čas je, da se dvignemo. Čas je, da povzdignemo glas. Čas se namreč izteka vsakemu od nas …« Nekje se mora začeti protinapad. Nekoč se mora začeti. Je kje primernejši kraj kot tu? Je kdaj primernejši čas kot zdaj? Vse je v vaših rokah. Priključite se.

 

Rou Reynolds (vokal/elektronika)
Rory Clewlow (kitara/spremljevalni vokal)
Chris Batten (bas/vokal)
Rob Rolfe (bobni)

www.entershikari.com

 

Roam je sveža zasedba, ki se v pičlih dveh letih obstoja že uvršča med najbolj vznemirljiva imena plodne otoške pop punk scene.

Novembra 2013 so Roam izdali malo ploščo “Head Down”, katere hit singel “Head Rush” beleži skoraj 100 tisoč ogledov na portalu YouTube in je hitro postal hit med underground pop punk sceno na Otoku, ter bend posledično popeljal na turnejo prez postanka, na kateri so spremljali vse od Neck Deep, Tonight Alive, Man Overboard, The Wonder Years in nenazadnje Enter Shikari, katere spremljajo na pričujoči turneji.

 

Head Rush – http://www.youtube.com/watch?v=kWopRKjBUkI
Nothing In Return – https://www.youtube.com/watch?v=9KP0r7wrZ0o

https://www.facebook.com/roamuk

 

Roam_foto

 

Shell Beach

Glasba, ki jo izvajajo Shell Beach, sega vse od intenzivnih, v hardcoru navdihujočih se valov kaosa do mirnih, ambientalnih, sanjskih prehodov, s tem pa izraža njihove vsakodnevne življenjske napore in prizadevanja v iskanju sreče. Zasedba je s svojim prvim polnim album »Acronycal« pokazala, da so ponosni na svoje vplive v glasbi, saj so kot svoj navdih našteli vrsto zasedb, kot so Glassjaw, the Deftones, Refused in He is Legend. Štiri leta pozneje oz. leta 2012 so bili pripravljeni na izid svojega težko pričakovanega drugega albuma »This is Desolation«. Že na podlagi singla »The Greatest Skeptic«, ki so ga predstavili pred albumom, je bilo jasno, da so še okrepili svoj slog, glasbeno ustvarjalnost in udarnost.

Comments: