h, oktober. Listje odpada z dreves, okrog vogalov piha hladen veter, širi se vonj prihajajoče zime ... in iz Orto bara se sliši hrup. Hrup, ki ga ustvarjajo Švedi, Brazilci in Hrvati.

Ali se zavedate, kakšno čast imamo, da bodo Slovenijo obiskali legendarni Nifelheim, band, ki sta ga ustanovila in ga še danes vodita brata Tyrant ter Hellbutcher? Nifelheim so sinonim za diabolični speed metal, ki se pod krvavo luno pari tako z black kot s thrash metalom. Hitrost, surovost, divjost - Nifelheim ne odigrajo koncerta, oni uprizorijo krvavo koljačino, ob kateri bi se še Konan Simerijanec zadovoljno namuznil. Down on your knees!
Brazilci niso normalni in kako naj bi bili? Če bi vi odraščali v ogromni državi, kjer vas od propada v favelah loči zgolj uspeh na fuzbal igrišču, kjer se pod horrorje podpisuje Coffin Joe in kjer v klubih še ni bilo moč slišati Sarcofago ali Sepulturo, potem vam ne ostane nič drugega, kot da realnosti tudi sami vrnete udarec. Krepko v jajca!!! Zato imamo bend Vulcano, kultni diabolični napad, ki svoj smrad širi že od leta 1981. Oni so torej bili tam, ko je pojem ekstremni metal bil šele v povojih. A so ga že igrali. Južnoameričani so, kot že veste, eni najbolj fanatičnih metal sledilcev. Potem naj vam bo jasno, da tudi bendi ne morejo biti nič manj kot ''true to the bone''.
Koncert pa bodo odprli hrvaški bojevniki War-Head, ki svoj death-thrash surovo pičijo že od začetka tega zagamanega stoletja.
Tole ne bo koncert! Tole bo boj brez milosti! (I.C.)

NIFELHEIM (swe)
www.nifelheim-official.com
www.facebook.com/Nifelheim.Official

VULCANO (br)
www.vulcanometal.com
www.facebook.com/VULCANOMETAL

WAR-HEAD (cr)
www.war-head.net
https://www.facebook.com/warheaddeathrash

Comments: