'Take bitke človeško oko še ni uzrlo'', bodo rekli tisti, ki bodo še generacije opevali ta izjemni dogodek in o njem vedno govorili z največjim zanosom v glasu. Ta bitka, o kateri bo seveda še govora, se bo zgodila 9. 12. 2014, ko se bodo v Kino Šiški spopadli Eluveitie, Arkona in Skalmöld.

Eluveitie so po zasluženem plemenskem osvajanju pod zastavo albuma Helvetios, v sklopu katerega so obredli kar 3 kontinente in odigrali več kot 200 koncertov, posneli nov skupek bojevniških pesmi. In seveda se pesem švicarskega plemena mora slišati daleč naokrog, zato se bodo ustavili tudi v Ljubljani, kjer so vedno našli zveste podpornike.

Njim nasproti bodo stali vzhodni bojevniki in bojevnica pod zastavo imena Arkona, ki so tudi - glej ga zlomka! - zelo priljubljeni na južni strani Alp. Za koga bo navijalo ljudstvo? Tudi Arkona ponujajo junaške epe, veličastne bitke in pristni občutek bojevite večnosti.

Mogoče se bodo najbolj morali dokazati islandski Skalmöld, a pleme iz osamljene otoške plemenske skupnosti je izklesano in utrjeno pod vulkanskim pepelom v ostrem mrazu dolgih zim. In je več kot dovolj žejno odrov.

O tej bitki se bo govorilo še dolgo. A čeprav se zdi, da je december še daleč, bodo kaj kmalu začeli zavijati žalostni in ostri zimski vetrovi in kdo bo potem obstal?

Vstopnice že prek On-Parole, v Madnessu na Trubarjevi in Master trgovini (Ljubljana) - 22 euro
slovene link: http://www.on-parole.com/si/shop/view/eluveitie-arkona-skalmold-ljubljana-09-12-2014-ticket
english link: http://www.on-parole.com/shop/view/eluveitie-arkona-skalmold-ljubljana-09-12-2014-ticket

ELUVEITIE
https://www.facebook.com/eluveitie

ARKONA
https://www.facebook.com/arkonarussia

SKÁLMÖLD
https://www.facebook.com/skalmold

Comments: