Kdo bo kralj aprila? V Orto Baru DOG EAT DOG!

Kultna newyorška zasedba Dog Eat Dog, ki je v svoj glasbeni izraz zmešala hip-hop, metal, groove, HC, celo saksofon (!) in še kaj, se vrača v Ljubljano - 21. aprila 2015 bo namreč nastopila v Orto Baru!
Zasedba je pod pokroviteljstvom vokalista/kitarista zasedbe Biohazard, Billyja Graziadeija našla pot med širše ljudstvo oz. k bolj relevantnim medijskim kanalom. Ni niti tako nenavadno, da so Biohazard leta 1994 s seboj pripeljali v Evropo zasedbo Dog Eat Dog - obe sta nastopili tudi v ljubljanskih Križankah. A bend je bil aktiven že v obliki zasedbe Mucky Pup, člani zasedbe Dog Eat Dog pa so se na sceni kalili celo v kultnih Hades ter Non Fiction iz New Jerseya.

Če skrajšamo - bend je resnično zaslovel najprej z EP-jem Dog Eat Dog, nato pa z albumom All-Boro Kings, ki jih je s singloma Who's The King ter No Fronts popeljal na sam vrh lestvic. Bend je seveda slavo dobro izkoristil, saj so kar nekaj let lahko nastopali povsod po svetu.

Kasneje je svetla zvezda ugasnila, a se od leta 2005 spet mudi po klubih, kjer pa več ali manj igrajo same klasične hite. In od takrat smo jih lahko videli in v Kranju in v Ravnah na Koroškem, zdaj pa jih bomo ponovno v Ljubljani!

Ne zamudite tega spektakla - kdor je videl Dog Eat Dog v živo, ve, da tega koncerta ne sme zamuditi. /I. C./

Comments: