OSTALO JOŠ SAMO STOTINJAK ULAZNICA ZA TRENUTNO NAJZANIMLJIVIJU SVJETSKU METAL GRUPU SABATON KOJA ĆE NASTUPITI U PONEDJELJAK 2. VELJAĆE U ZAGREBAČKOJ TVORNICI
MEET & GREET SA GRUPOM SABATON U PONEDJELJAK 2. VELJAČE U DALLAS MUSIC SHOPU U 16 SATI

Za koncert jedanog od trenutno najzanimljivijih svjetskih metal bendova,  švedske power metal atrakcije Sabaton, koji će u sklopu svoje europske turneje „Heroes On Tour Europe 2015“ nastupiti u ponedjeljak 2. veljače 2015. u zagrebačkoj Tvornici kulture, ostalo još samo stotinjak ulaznica. Ovo će biti Sabatonu peti nastup u Zagrebu i jedan su od rijetkih bendova koji ima konstantu dolaženja od svog prvog zagrebačkog nastupa 2007. kada su svirali sa Grave Digger i Therion u dvorani Boogaloo i prvi puta oduševili zagrebačku publiku. Od tada do danas Sabaton polako ali sigurno osvaja sve višlje pozijije u svijetu metala, postavši od male predgrupe jedan od največih metal bendova današnjice, koji uredno sviraju kao headlineri na svjetskim metal festivalima, pa su tako održali i odličan nastup na ovogodišnjem Metaldays festivalu u slovenskom Tolminu. Također su svirali stadionske koncerte sa Iron Maiden, a največi koncert im je na poljskom festivalu „Przystanek Woodstock Festival“ gdje su svirali pred pola miliona ljudi. Taj koncert je naravno snimljen i objavljen na DVD-u "Swedish Empire Live". Dobitnici su mnogih glazbenih nagrada uključujući „Metal Hammer UK's Golden Gods Award for Best Breakthrough Artist", a predzadnji album "Carolus Rex" (2012). je dostigao platinastu tiražu. Ove godine su objavili novi, osmi studijski album „Heroes“ koji predstavljaju na ovoj turneji.

Na Europskoj turneji  će ih kao predgrupe pratiti nizozemski Delain i finski Battle Beast.

Delain je symphonic metal bend koji je osnovao Martijn Westerholt, originalni klavijaturist grupe Within Temptation, koju je zbog Pfeifferove bolesti morao napustiti 2001. godine. Delain predvodi atraktivna pjevačica Charlotte Wessels sa kojom 2006. godine objavljuju  debitantski album "Lucidity". Tri godine kasnije drugi album "April Rain", a prošle godine je stiglo treće studijsko izdanje "We Are The Others". Ove godine su objavili četvrti album  „The Human Contradiction“.

Finski bend Battle Beast osnovan je 2008. godine u južnim krajevima Finske. Pobjeda na Wacken Metal Battleu 2010. donijela im je ugovor s Nuclear Blastom koji im je u siječnju 2012. godine objavio, odnosno ponovo objavio album "Steel", kojeg su godinu dana ranije objavili u vlastitom aranžmanu. Radi se o čistom, glasnom i ponosnom, himničnom heavy metalu sa melodičnim refrenima, adrenalinskim gitarskim  riffovima, herojskim solažama, pulsirajućim basevima i skladno-ritmičkih bubnjeva, ali i jednom posebnošću ; močnim vokalima pjevačice Noora Louhimo.

Najavljujemo i meet & greet tj druženje obožavatelja sa grupom Sabaton će se dogodtiti u ponedjeljak 2. veljače u Dallas Music Shopu, Tkalčićeva 7 u Zagrebu. Tada će se obožavatelji moći slikati i dobiti autograme od grupe Sabaton te kupiti novi kao i stare albume po posebnoj cijeni.

Početak koncerta je najavljen u 19 sati, a cijene ulaznica je 160 kn u pretprodaji  i 190 kn na ulazu.
 
Pretprodajna mjesta u Zagrebu:
Dirty Old Shop – Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/), Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Purgatory – Ozaljska 47. Dallas Music Shopovi Rijeka - Splitska 2A, Split - Narodni Trg 14, MH Shop online www.mhshop-online.com, Eventim sistem, www.eventim.hr. Rezervacije: rezervacije@twilight-mag.net.

Comments: