U utorak 24. rujna u zagrebačku Tvornicu Kulture dolaze legendarni švedski melodic death metal bend Hypocrisy u sklopu turneje na kojoj promoviraju novi album "End Of Disclosure".

Hypocrisy su počeli sa radom 1990. odine i slove za jedne od predvodnika melodic death metala. Posebni su i po tome što se tematski oslanjaju na naučnu fantastiku i temama o vanzemaljcima, imaju svemoćnog Peter-a Tägtgren-a i grme kao da su dio te naučne fantastike, a ne sa ove planete. Tko zna, možda su ih „alieni“ oteli, strpali u njih napredne čipove i programirali ih da luduju metal svijetom.

Posljednji, dvanajsti po redu album "End Of Disclosure" dobio je odlične kritike i vrlo je vjerojatno da će biti proglašen najboljim melodic death metal albumom godine. Jednostavno zvući sveže i konkretno, u dovoljnoj mjeri inovativano, a istovremeno je tu njihov stari prepoznatljiv zvuk. Prvo što će vam svakako „zapasti za uši“ su Peter-ovi vokali koji su apsolutno fantastični, ali ni ostatak ekipe ne posustaje tokom cijelog albuma.

Kao posebne goste Hypocrasy dovode još jedne metal legende, danske trash metalce Hatesphere koji su nastupili s Kreatorom, Dark Tranquillity i Ektomorf. 2005., također u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Posljednji album “The Great Bludgeoning” objavili su 2011.

Kao lokani support izabrani su istarski black/death metalci Infernal Tenebra koji su svoj posljednji album“New Formed Revelations” objavili za  poznatu metal izdavačku kuću Massacre Records.

Cijena ulaznica u pretprodaji do 2. rujna iznosi 120 kn, od 3. rujna 150 kn, dok će na dan koncerta na blaganji dvorane koštati 170 kn.

Comments: