ELLOWEEN IN GAMMA RAY SI BODO NA “HELLISH ROCK PART II” TURNEJI DELILI ODER TUDI V LJUBLJANSKI DVORANI MediaPark.

Le kateri ljubitelj heavy metala se ob risbi buče ne spomni na zasedbo Helloween? Verjetno prav vsak, marsikdo pa si kdaj tudi požvižgava melodijo kakšnega izmed komadov, ki so jih Helloween ustvarili v skoraj treh desetletjih delovanja. V začetku delovanja Helloween je njihovi glasbi velik pečat pustil Kai Hansen. Ta je buče zapustil konec osemdesetih let in ustvaril še eno institucijo nemškega metala, Gamma Ray.

Takrat se poti Helloween in Gamma Ray niso razšle popolnoma in za vedno. Če ne prej, so moči združili pet let nazaj, ko so na turneji „Hellish Rock“ skupaj prekrižarili Evropo, Azijo in obe Ameriki, a žal izpustili Slovenijo. Tokrat bo drugače! Marca 2013 se začne „Hellish Rock Tour Part II“ in oba velikana hamburške metal scene bosta 18. marca nastopila v Ljubljani.

Helloween kitarist Michael Weikath se prejšnjega druženja z Gamma Ray spominja po prav posebni atmosferi tako na odru kot za njim. Dodaja, da bodo zabavo ponovili in da se že veseli prihajajoče turneje. Vodja Gamma Ray Kai Hansen prejšnjo „Hellish Rock“ turnejo označuje za vrhunec kariere njihovega banda in napoveduje, da bodo ponoreli tudi tokrat.

Ponorite lahko tudi vi, 18. marca pod odrom ljubljanske Dvorane MediaPark, medtem ko bosta oder zasedli zasedbi, ki že dolga leta krojita sam vrh tako hamburške kot tudi evropske power metal scene.

http://www.gammaray.org
http://www.facebook.com/gammarayofficial
http://www.helloween.org
http://www.facebook.com/helloweenofficial

Comments: